Een kleurrijk gesprek®

The colors of the rainbow so pretty in the sky….

Een kleurrijk gesprek®         Wat is dat?
Kleuren kun je zien als taal; bij gevaarlijke situaties onderweg  gebruiken we rood in het verkeersbord om ons daarop attent te maken.  Maar als we verliefd zijn gebruiken we allemaal rode hartjes. Kleur  kent dus,  net als de gesproken of geschreven taal,  nuances en verschillende,  soms tegenstrijdige, betekenissen. In een kleurrijk gesprek© gebruiken we kleur als representant voor hetgeen je jezelf wilt vertellen. Systematisch kleurwerk of kleuropstelling zou je het ook kunnen noemen.

Een kleurrijk gesprek®                    Hoe verloopt dat?
Naar aanleiding van je vraag , ga ik jou vervolgens allerlei vragen stellen. Iedere vraag beantwoord je met  een van de gekleurde kaarten op tafel. Ter nuancering vraag ik je uit de  gekleurde flesjes  balansolie (in de kleur van de gekozen kaart die al op tafel ligt) te kiezen welke kleur fles het beste is als antwoord op de vraag. Op deze wijze komen er diverse gekleurde kaarten op tafel te liggen met daarop gekleurde balansolie flessen.  Jouw verhaal en jouw antwoorden. Vervolgens ga ik “vertalen” wat je hebt neergelegd en welke raad jezelf geeft.  Soms komt in het gesprek ook een gekleurde steen op tafel met daarop een woord, die het puntje op de i plaatst.

Een kleurrijk gesprek®              Een praktijkvoorbeeld
Tegenover me zit een jonge vrouw:” Ik heb een situatie waarbij ik niet weet of ik nu wel of niet moet handelen”:  Ik vraag haar welke kleur de situatie heeft. Ze pakt een crèmekleurige kaart. “Hoe ziet handelen er voor jou uit?” De rode kaart komt op tafel.” En niet handelen? “Een blauwe kaart wordt neergelegd. Ik kies er hier voor om eerst geen flessen te gebruiken. “De situatie op zichzelf is vrij neutraal , de crème kleur is niet een uitgesproken kleur  en omdat niet wit gekozen is, is er sprake van wat ruimte en nuancering.. De boel staat niet op scherp. Rood voor handelen betekent in dit gesprek  actie ondernemen, met aandacht, want er zit wel een “pas op” signaal in.  Het blauw is grappig. want staat voor communicatie en communicatie is eigenlijk ook een vorm van handelen. De vraag is “wat ga je doen”? Ik vraag haar om als antwoord op de vraag; “ wat is mijn kracht in handelen,” een rode steen te pakken.  Als ze de steen omdraait schieten we beide in de lach.. “communicatie”.

Het beschreven consult is me altijd bijgebleven, omdat het zo kort, bondig en helder was. Dat is niet altijd het geval.  Soms zijn er nu eenmaal verschillende invalshoeken om met een situatie om te gaan en heb je nog geen echte keuze gemaakt. Dan komen er vaak wat meer kleuren en balansflessen op tafel, om de nuances goed te kunnen plaatsen.

Een kleurrijk gesprek®                   Wat doen de flesjes?
De flesjes zijn de Equilibrium flessen van Aura Soma© , maar ik gebruik liever het woord balansoliën.  Balansoliën bevatten essentiële oliën, kruidenextracten en kristalenergieën.  Het bovenste deel van de emulsie in de fles is  op oliebasis en het onderste deel is op waterbasis. Vaak hoor ik in een gesprek;”oké, ik snap het, maar hoe maak ik die vervolgstap dan? Hoe ga ik aan de gang met dat proces?” Daar komt de kracht van de balansoliën om de hoek kijken.  Iedere fles is uniek in kleurcombinatie,  naam,  betekenis en heeft op die manier een unieke kracht.  Welke fles je ondersteunt hangt af van hetgeen al op tafel staat. Ook deze fles kies jezelf. Soms staat de fles al op tafel omdat de vraag ; “Wat heb je nodig”, al in het gesprek  gesteld is.  Als je een fles kiest, vertel ik je waar deze fles voor staat. En wat de ondersteunende werking is . De emulsie van de fles kun je opbrengen op een plek op je lichaam.  Door iedere dag, bv ’s morgens voor je dag begint, of ’s avonds als afsluiting van je dag  de fles te schudden waardoor  je ook de verborgen (meng) kleur zichtbaar maakt en de emulsie aan te brengen verbind je je met de verdieping van het proces waar je mee bezig bent.  Omdat je al snel 2 à 3 maanden met een fles “doet” kan op deze wijze een nieuwe manier van ervaren, omgaan met, op zachte wijze “inslijten” als nieuw patroon, wat beter bij je past.

De aanschaf van een balansolie fles is een persoonlijke keuze die als eventueel vervolg op een Kleurrijk gesprek® aangeschaft kan worden.

Disclaimer: Kleurrijk gesprek® en Balansoliën zijn ondersteunende middelen voor  de volheid en chaotische pracht van het leven, maar daarmee geen vervanging van medische verzorging en/of medicatie.